Venga senyoraaa tré euro!


Ho sento, tinc un mania i aquesta és 'classificar' i fer llistes de moltes coses, com s'ha pogut en d'altres entrades (anuncis, noms de nens/es..) doncs bé avui és el torn de: tipus de venedors de mercat.

Com moltes mares i ara en temps de crisi més, a la meva li agrada anar de mercats (i a mi em fa una gràcia..), doncs bé aquest diumenge en el que vam anar em vaig fixar en el tipus de venedors i en el tipus de parades.

Un mercat no és un mercat sense gitanos (no ho estic dient pas en to despectiu, però les coses pel seu nom no?) què seria d'un mercat sense el: 'vengaaaa senyoraaas doo eurooo doo eurooo, dos bragas a dooo euroo' m'encanten. Aquests són fàcils de reconèixer ja que a part de cridar molt, tenen tota la família a la parada, bé, com que són molts tenen vàries parades monopolitzant una mica el mercat, però oju ben simpàtics que són.

Més endavant hi podem trobar els negres, (també us podria dir els venedors de color, però sincerament em dóna la sensació que me n'enfoto d'ells). Aquests tenen artícles de dubtosa procedència i qualitat però de tant en tant piques. Coses característiques d'aquestes parades són les joguines 'ultramegapesades' que fan rodar al davant de la paradeta, esperant que pasi un nen i digui: mama jo el vull! Normalment també venen cd's, pulseres, piles, moneders, bolsos.. Curiosament en aquest mercat de diumenge me mare es va parar en una parada d'un negre a comprar un bolso i el negre tot simpàtic li va dir:
- Saps parlar català perquè sinó jo et faig de professor jiji (em fa gràcia com riuen els negres jaja)
I el tio sabia vendre eh, perquè a part de 'parlar' català que amb això guanya molta gent va i diu: - Qui paga la princesa o la mare de la princesa?
La veritat és que va ser graciós amb aquell accent negre/moro/paquistaní/xino.. però s'hi va esforçar!

Finalment, un altre tipus de venedor que vaig poder observar és el d'aquí, véase català/espanyol. Aquests solen vendre roba de la que diu me mare: oi aquesta parada m'agrada molt, llàstima que pica una mica. El seu crit de guerra ve a ser un: Hola guapa!.

Bé, segurament hi han d'altres tipus de venedors, que para gustos los colores oye! Però jo em quedo aquí que ja n'hi ha prou per avui.


A peu de carretera


Avui a les 8 del matí, estava esperant l'autobús que m'havia de passar a buscar per anar a treballar. Estava en una cantonada d'un carrer, ben tapadeta i amb una carpeta a la mà.. de veritat creieu que feia cara a puta? Doncs perquè coi 8 de cada 10 cotxes em miraven? Mai han vist una noia esperar a que la passin a buscar o què?
També he de dir que la majoria de conductors eren homes.. malpensats potser? No hi araaa! Més tard, quan ja feia uns 15 minuts que m'esperava (què voleu sempre vaig massa d'hora), em venia el sol de cara i tenia calor i quan m'anava a pujar les mànigues de la jaqueta he pensat: ui no, que encara provocaràs al personal.

La petita història del matí no té gaire més suc, i no va més enllà d'això. Clar que tot va començar ahir a les 2 de la nit quan anava a dormir i vaig recordar q avui m'havia de llevar a les 7.. encara sort que em vaig il·luminar i me'n vaig enrrecordar!

Ai mete mete, ai saca saca..


Cada migdia mentre dino amb el meu pare mirem la 'Ruleta de la Suerte', aquell gran programa on la ruleta no està trucada, però bé ara no toca parlar d'això.
Des d'aquí demano presó pels responsables dels 'càntics' del públic, oh deu meu, cada dia es superen!
Quan va començar el programa el pública cantava, animava però amb moderació. Ara es passen cantant/cridant tota l'estona i el que em preocupa que això no és espontani. És a dir, si és una cosa planejada com a mínim una mica més d'originalitat senyors! Aquí uns quants exemples:

- Ai mete mete, ai saca saca es la ruleta que sube y que baja!

- A por el bote oe, a por el bote oe, a por el bote oe, a por el bote e o e

- Dale tu cupero alegria Macara que tu cuerpo.. (així tota la cançoneta) i fa gràcia quan intenten fer coincidir el 'AAAH' amb quan es para la ruleta i mai ho aconsegueixen!

El que no té preu tampoc és quan la Paloma (vull dir l'ajudant, no la traducció de colom) va destapant les lletres i el públic comença olé, olé olé.. llavors ella s'anima i encara ho fa amb coreografia.. patètic. I clar, sempre hi ha el graciós de torn que al acabar de destapar crida un 'guapaaa', només falta dir: olé tu arte!

Els coloms assassins



Tinc por. Tinc por que un dia camini tranquilament pel carrer i se'm clavi un colom al mig del cap. Primer em feia gràcia, però ara ja em preocupa eh!.

Cada dia passo per l'Estació de busos de punta a punta (un lloc on hi han molts coloms). Els piiiiip passen volant molt baix, esquivant la gent com si estiguessin fent una competició d'obstacles. Encara recordo el dia que anava caminant i l'ala d'un colom em va fregar l'orella, i vaig pensar: avui si que t'ha anat just!
Tot sovint he de fer petits moviments de cap perquè em penso que no m'esquivaran a temps o de vegades m'espanten.. De fet, sembla que tinguin molt controlat el moviment dels humans i aprofiten per venir a tota merda cap a tu i quan ja penses, ja està avui és el dia.. fan zas! i s'enlairen com si haguessin engegat el motor, tindran collons!. A més com saben que a l'últim moment el noi/noia no farà un moviment inesperat que ells no podran esquivar?

Normalment miro notícies curioses per aquí internet i de veritat, estic esperant el dia que llegeixi: "Un colom es clava al front d'una noia mentre passejava pel carrer", per sort de moment encara no ha sortit mai.
Sé que això no és una qüestió de vida o mort, i de fet, jo puc dormir cada dia igual de tranquil·la, però ves em volia desfogar una mica i compartir la meva 'preocupació' que sé que no sóc la única que la tinc.
top